Get To Meet The Favourite Authors. Tickets Available For Sale.

support@example.com

הקהילה הטיפולית לנפגעי סמים ואלכוהול אילנות נוסדה והוקמה בשנת 1989, ומוכרת על ידי משרדי הבריאות והרווחה כמוסד משולב העוסק בגמילה, טיפול ושיקום. הקהילה, השוכנת בלב חורשה ירוקה בסמוך לפארק אילנות, ערוכה לקליטה של עד כ-100 מטופלים.
הקהילה הטיפולית מאפשרת למכורים טיפול ארוך טווח המביא לשינוי מהותי בסגנון חייהם – לא רק הפסקת השימוש, אלא גם ניהול חיים בריאים, יצרניים ובעלי משמעות, ולאורך זמן.
בעזרת הצוות המקצועי ניתן בקהילת אילנות מענה לכל מימדי ההתמכרות – המימד הפיזי (התלות בחומרים ממכרים), המימד הנפשי והמימד החברתי. בקהילה דואגים לכל הצרכים הרפואיים, הנפשיים והמשפטיים של הדיירים בקהילה, בשיתוף פעולה עם אנשי מקצוע המומחים באותו תחום.
במקביל, מקדישה הקהילה זמן ומשאבים רבים בתחום השלמת ההשכלה, ובכלל זה לימודי אזרחות וידיעת הארץ המשלבים טיולים וסיורים לימודיים.
לרשות דיירי הקהילה עומדים מבני מגורים מרווחים, חדרי פעילות קבוצתית, חדר מחשבים, חדר כושר משוכלל, מגרש ספורט רב תכליתי, פינות משחקים ורגיעה, גינת ירק, מטבח וחדר אוכל.

סביבה תומכת
דיירי הקהילה הם אלה שמפעילים ומתחזקים את המקום ודואגים למילוי צרכי הפרט והקהילה. הדיירים רוכשים בקהילה מיומנויות חברתיות תוך כדי מילוי תפקידי ביצוע וסמכות. כך הם לומדים לקחת אחריות, לשלוט בחייהם ובהמשך להשתלב בחיי עבודה מועילים. למידה זו נעשית תוך תמיכה ועידוד של חברי הקהילה עצמם, ותוך עזרה, ייעוץ והכוונה של הצוות הטיפולי. הצוות, המורכב מאנשי מקצוע ומדריכים שהינם מכורים נקיים, מסייע למטופלים לפתח את עצמאותם.

שלבי הטיפול
חברי הקהילה משתלבים במבנה היררכי, כשמעמדו של הפרט בהיררכיה נקבע לפי משך הזמן שלו בקהילה ובהתאם לאיכות תפקודו.
במהלך שהותו בקהילה, עובר הדייר כמה שלבים. מעבר משלב לשלב מצביע על בשלות נפשית וחברתית. ככל שהשלב גבוה יותר כך גם רמת הציפיות והדרישות ממנו עולה. כאשר דייר חושב שהוא מוכן לעבור לשלב הבא, הוא מתייצב לראיון מול חבריו לקהילה. החברים הבוגרים יותר בקהילה הם שיבחנו את מידת בשלותו לעליה לשלב הבא.

  • בשלב המתקבלים הוא לומד את חוקי הקהילה ואת כללי השמירה על בריאותו.
  • שלב א’ מיועד לפיתוח מודעות עצמית ולשינוי דפוסי התנהגותו לא יעילים שאפיינו את ההתנהגות בעבר.
  • בשלב ב’ אמור הדייר לקחת חלק פעיל בניהול חיי היום-יום של הקהילה, למלא תפקידים שונים, לקחת אחריות על הדיירים הצעירים, וכן להתחיל בטיפוח הקשר עם משפחתו (ביקורי בית, סדנאות למשפחות ולזוגות)
  • שלב ג’ הוא שלב ההכנה לקראת יציאה אל מחוץ לקהילה הטיפולית – הכשרה מקצועית, חיפוש ומציאת עבודה.
  • בשלב ד’ עוברים הדיירים לאחת מדירות ההוסטל של הקהילה בכפר סבא. הם מנהלים שם אורח חיים עצמאי, מתחלקים ביניהם במטלות ובהוצאות הקיום ומשתתפים בקבוצות לעזרה עצמית. התנאי למעבר להוסטל הוא תפקוד נורמטיבי ועקבי בקהילה ובמקום העבודה.

בתום שלושה עד שישה חודשים בהוסטל מסתיים הטיפול, ובוגרי הקהילה מקבלים את סמל הפניקס בטקס סיום מרגש. הבוגרים רשאים להמשיך להשתתף בקבוצות המתקיימות בהוסטל ומוזמנים לבקר בקהילה לייעוץ ותמיכה.
מרבית בוגרי הקהילה מרבים לבקר בה. הם קוראים לקהילה “הבית”, מתוך תחושה שזהו ביתם האמיתי, הבית שנולדו בו מחדש, הבית שלימד אותם לנהל חיים בריאים ללא סמים ואלכוהול, הבית שהחזיר להם את כבודם וגאוותם.

תוכנית הטיפול
טיפול פרטני – כל דייר מקיים שיחה שבועית עם מטפל אישי אשר מרכז את תוכנית הטיפול שלו, עוקב אחר התקדמותו בטיפול, ומלווה אותו לכל אורך הדרך.
טיפול קבוצתי – הקבוצה מתפקדת כקבוצה לעזרה עצמית, והעבודה בקבוצות היא לב-ליבה של העשייה הטיפולית. הטיפול הקבוצתי מתנהל במספר מסגרות: קבוצות השתייכות, קבוצות מפגש, קבוצות הורים, קבוצות אלכוהוליסטים, קבוצה לטיפול קצר מועד, קבוצות שלבים, סדנאות וסמינרים. הקבוצות מונחות על ידי עו”סים, מדריכים ואנשי מקצוע נוספים מתחום הטיפול.
טיפול משפחתי – במהלך הטיפול מוזמנים בני המשפחה להתערבויות זוגיות ומשפחתיות בטרה לסייע ולשקם את היחסים המשפחתיים.
במהלך השהות בקהילה מוזמנים בני המשפחה לביקורים ולימי משפחה.
פעילויות העשרה ופנאי – פעילויות חברתיות ותרבותיות מתקיימות במהלך כל השנה. פעילות חוגים, טיולים, ידיעת הארץ, חוג מחשבים, ספורט, חדר כושר, ציור, מוזיקה, תנועה, יוגה, אולפן ועוד.
סופי השבוע מוקדשים למנוחה ולפעילויות גיבוש, כיף וספורט.

הכנה לחיי עבודה והכשרה מקצועית
במהלך השהות לומדים הדיירים קורסי שתלנות וגננות, קורס הפעלת מחשבים, עוזר טכנאי מזגן, לימודי אומנות דקורטיבית ועוד.
הדיירים לומדים עיונית ומעשית ובסוף הלימודים מקבלים תעודה.

איך מתקבלים?
גברים ונשים מגיל 18 ומעלה, המכורים לסמים או אלכוהול ורוצים לשנות את סגנון חייהם כמכורים, מוזמנים ליצור קשר עם רכזת קהילת אילנות (על פי הכתובת ו/או מספר הטלפון, הפקס והדואר האלקטרוני המופיעים בהמשך). בנוסף לכך, כל גורם טיפולי יכול להפנות לקהילה מכורים שבטיפולו.
תהליך הקבלה כולל בדיקות רפואיות וראיון קבלה. ועדת האבחון תבחן את מידת התאמתו לטיפול בקהילה על סמך מצבו הרפואי, הנפשי וההתרשמות מהמועמד במהלך ראיון הקבלה.

הקשר עם הגורמים הטיפוליים
במהלך הטיפול נשמר קשר הדוק עם הגורמים הטיפוליים שונים (במידה ויש כאלה) באמצעות דיווחים תקופתיים על התקדמותו של הדייר בקהילה ובמהלך ביקוריהם של אנשי המקצוע במקום. צוות הקהילה מקיים קשר רצוף עם עובדים סוציאליים, קציני מבחן, פקידי סעד, מתאמים ואנשי מקצוע אחרים, על פי הצורך, ובהתאם לבקשת הגורמים המטפלים וצורכי הדייר.

הקשר עם משפחת המטופל
בקהילת אילנות מודעים לחשיבות הקשר עם בני המשפחות של דיירי הקהילה. באילנות מאמינים כי בני המשפחה שותפים להצלחת הטיפול. קשר רצוף מתקיים איתם באמצעות טלפונים ומכתבים. בני המשפחה מבקרים בקהילה באורח סדיר, כולל ילדיהם של הדיירים ומוזמנים להתערבויות זוגיות ומשפחתיות בהנחיה ובטיפול של מטפלת משפחתית.